ANA BEZ MEDALJE NA SP

ANA BEZ ŽELJENE MEDALJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU

U nedjelju 30.listopada završilo je 23.svjetsko seniorsko prvenstvo u karateu, a hrvatska nacionalna selekcija vraća se s osvojenim jednim odličjem,broncom Anđela Kvesićau konkurenciji najboljih svjetskih teškaša.

Samoborska šampionka Ana Lenard na žalost nije uspjela stati na jednu od stepenica pobjedničkog postolja te time ostvariti svoj san za koji se pripremala cijelu godinu. Nakon ovogodišnje bronce s prvenstva Europe i srebra u ekipnom dijelu, svjetska medalja morati će se ciljati za dvije godine kad a je na rasporedu 24. prvenstvo svijeta.

Ana je u Linzu odlično započela svoj nastup pobijedivši u prvom kolu Amerikanku rezultatom 5:1, a u drugom kolu je nadvisila i predstavnicu Engleske 1:0. U trećem kolu protiv Kolumbijke Ana je dominirala cijelim mečem , ali je u regularnom susretu rezultat bio 1:1 tako da joj je pobjeda pripala tek nakon sudačkog preglasavanja.

U četvrtini finala nasuprot naše šampionke bila je bivša i sadašnja svjetska prvakinja  Egipćanka Lotfy Giana kojoj Ana pruža odličan otpor te tijekom cijelog meča u potpunosti kontrolira svoju suparnicu..

Na kraju meča rezultat ostaje 0:0, ali su suci sudačkim preglasavanjem pobjedu dodijelili poznatijoj Egipćanki. Giana pobjeđuje u polufinalu te time omogućuju Ani da se kroz repasaž izbori za broncu.

Na žalost hrvatskog stožera Ana ne uspijeva pobijediti sebi jako poznatu Slovakinju koju je inače pobjeđivala u posljednja dva meča, tako da ostaje bez prilike za osvajanjem bronce te osvaja 7.mjesto. Slovakinja jeinače  u borbi za broncu nadmoćno  pobijedila te tako osvojila željenu medalju.

U ekipnom dijelu natjecanja Hrvatice su se pokliznule već na samom startu protiv solidnih Finkinja te tako loše  završile svoj nastup na svjetskom prvenstvu.

Najuspješnija zemlje u Linzu bile su Japan i Francuska s 9 osvojenih odličja, a slijede Iran s 6 i Egipat s 5 medalja. Od 118 zemalja koje su sudjelovale na prvenstvu svijeta u Linzu njih 26 se vraća kući s nekom od medalja, a među njima je i Hrvatska. Najneugodnije iznenađenja prvenstva svakako je svjetska karate velesila Turska koja je osvojila tek jednu broncu.