ISKRA BRONČANA NA SVJETSKOM KUPU

ISKRA MAJSEC BRONČANA NA SVJETSKOM KUPU ZA MLADE

Samoborska mlada karatistica, članica Karate kluba Samobor, Iskra Majsec  tituli državne prvakinje u katama nadodala je još jedan vrhunski rezultat osvojivši brončanu medalju na Svjetskom kupu održanom u Umagu 30.06. do 02.07.

U konkurenciji 31 mlade karatistice  do 12 godina Iskra je s četiri pobjede i jednim porazom zauzela treće mjesto te tim rezultatom još jednom potvrdila svoju međunarodnu kvalitetu.

U prvom kolu imala je Iskra dosta lošu izvedbu kate, ali na svu sreću ipak bolju od predstavnice BiH koju je pobijedila tijesnom sudačkom odlukom 3:2.

U drugom kolu ždrijeb joj je dodijelio prošlogodišnju pobjednicu Španjolku Garziu Lozano od koje gubi 4:1, ali i s vjerom da će njena suparnica doći do finala čime bi se dobila prilika za osvajanje medalje kroz repasaž. Upravo se to i dogodilo u Umagu.

Španjolka je dalje sve superiorno pobijedila tako da je Iskra s još tri sigurne pobjede (sve sa odlukom 5:0) u repasažu osigurala brončanu medalju .

U prvom krugu repasaža pobijedila je predstavnicu Litve, zatim u drugom odličnu Slovakinju da bi u direktnom susretu za treće mjesto nadvisila Bugarku Tsanevu.

U Umagu je sudjelovalo 2400 sportašica iz sportaša iz čak 70 zemalja svijeta sa svih kontinenata te je time ovaj svjetski kup postao itekako respektabilan sportski karate događaj u svijetu.

Tehničkom organizatoru Hrvatskom karate savezu dolaze pohvale sa svih strana za organizaciju, a Svjetska karate federacija (WKF) već sada najvaljuje da će Umag i naredne godine dobiti njihovo povjerenje, a samim time i domaćinstvo ovog velikog karate događanja.