LICENCNI SEMINAR

LICENCNI TRENERSKI SEMINAR

ZA KARATISTE  I REDOVNI SABOR

Proglašeni najuspješniji – Ana Lenard i Anđelo Kvesić

Hrvatski karate savez je 04. veljače u samoborskoj sportskoj dvorani okupio sve trenere i suce hrvatskog karate sporta na trenerskom i sudačkom licencnom seminaru te na seminaru za licencne ispitivače.

U dvorani se okupilo nešto više od 400 trenera karatea iz cijele Hrvatske.

Seminarom su rukovodili jedni od najboljih stručnjaka hrvatskog sporta te uvaženi predavači sa Kineziološkog fakulteta iz Zagreba na čelu sa prof.dr. sc. Hrvojem Sertićem, voditeljem Katedre za borilačke sportove.

Vrlo uspješno su svoje teme odradili doc.dr.sc.Tihomir Vidranski i  dr.sc. Ivan Segedi te Jelena Lučin nova predsjednica Sudačke komisije HKS-a  koja je trenerima prenjela najnovija saznanja iz sudačkih pravila.

Sav predviđeni program seminara  je protekao u odličnoj atmosferi, a na dnevnom redu predavača bile su vrlo korisne  teme koje su se pokušale  prenjeti  na trenere sa velikom motivacijom i željom da se učini korak unaprijed prema stručnom usavršavanju.

Kako je na trenerima i ključna uloga i zadatak u razvitku svakog sporta pa je i normalno da se velika pažnja posvećuje upravo ovom segmentu karate sporta u Hrvatskoj.

Poznato je da je Hrvatski karate savez odavno prepoznao važnost uloge sportskog trenera pa stoga i ne treba čuditi što je danas karate sport jedan od sportova koji ima najveći broj obrazovanih trenera u Hrvatskoj.

Nakon uspješno odrađenog licencnog seminara za trenere održan je i ispit za suce koji su također vrlo važan  neizostavni dio svakog sporta pa je tako u Samoboru ispit polagalo oko stotinjak hrvatskih karate sudaca.

U drugom dijelu cjelodnevnog programa održan je redovni izvještajni  Sabor Hrvatskog Karate Saveza, a delegate su došli pozdraviti i predstvanici Hrvatskog Olimpijskog Odbora Siniša Krajač i Neven Šavora koji su iskoristili priliku te hrvatskoj karate obitelji uputili čestitke na ulasku karatea u program Olimpijskih igara u Tokyu.

Na Saboru Hrvatskog karate saveze  su dodijeljene plakete najupješnijim sportašicama, sportašima, trenerima i sucima u 2016.godini koja je bila rezultatski jedna od najuspješnijih za karate sport u povijesti.

Za najuspješniju sportašicu u borbama proglašena je Ana Lenard koja je u 2016.godini osvojila brončano europsko odličje u pojedinačnoj konkurenciji te srebrno u ekipnoj konkurenciji na prvenstvu Europe u Montpellieru. Ovim rezultatima treba pridodati i naslov prvakinje ostvaren na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu.

Najboljim sportašem u borbama je proglašen jedini hrvatski osvajač svjetske medalje iz Linza Anđelo Kvesić kome je to uspjelo u konkurenciji najboljih svjetskih boraca u teškoj kategoriji.

Najboljom katašicom je ponovno proglašena Vlatka Kiuk dok je ta laskava titula pripala u muškoj konkrenciji pripala Tomislavu Stolaru.

Najbolja muška ekipa je Hercegovina Zagreb (borbe) i Princ (kate) dok je najboljom ženskom ekipom proglašena ekipa Croherca iz Makarske  (borbe) i Sljemena (kate).

Dodijeljene su plakete i svim osvajačima europskih medalja sa prvenstva Europe na Cipru gdje je održano kontinentalno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore te seniorskim europskim medaljama sa prvenstva održanom u Montpellieru: Maša Vidić, Azra Saleš, Ana Marija Bujas Čelan, Ivona Tubić, Damjan Padovan, Ivan Ermenc, Tina Marić, Sara Siddiqui, Marina Barac, Kristijan Obrazović, Igor Vrban, Enes Garibović, Filp Barac, Luka Bokarica.

Poseban aplauz delegata na Saboru HKS-a dobila je ženska seniorska ekipa u borbama koja je zbog velikog uspjeha na prvenstvu Europe proglašena najboljom ekipom Hrvatske za 2016.g. u izboru Hrvatskog Olimpijskog Odbora