BIJELINA 2016

SJAJNI MLADI SAMOBORCI U REPUBLICI SRPSKOJ

                                     

Unatoč napetoj političkoj situaciji u BiH malobrojna ekipa Karate Kluba Samobor nastupila je 24.rujna u Bijeljini na 10.po redu međunarodnom turniru „Bijeljina open-Noć šampiona 2016“ na kome se okupilo respektabilnih 640 sportaša iz 71 klubova koj su pristigli iz čak 10 zemalja.

U vrlo jakoj konkrenciji mladi Samoborci su se dobro snašli te su svojim nastupom ponovno dokazali svoju međunarodnu vrijednost.

Lucija Gečević je u jakoj konkurenciji kata u kadetskom uzrastu izvojevala četiri pobjede, da bi u finalu zbog pogreške u izvedbi, izgubila prvo mjesto koje bi zasigurno osvojila da nije  napravila grešku. Lucija je imala odličan nastup na ovom turniru što će joj biti veliki poticaj za nastavak natjecateljske sezone.

Odličan je bio i mlađi kadet Dino Šimunec koji je u kategoriji do 45 kg pokazao odlične borbe. Nakon dvije sigurne pobjede protiv vrhunskih bosanskih majstora karate sporta za dlaku je u finalnom meču izgubio zlato od predstavnika Bugarske.

S dvije bronce u Samobor se vratio Jan Katanec koji je medalje osvojio u konkurenciji kata učenika, ali i u borbama do 45 kg. Jan je ponovno pokazao da ima srce lava te da je pred njim velika sportska karijera.

Ovog puta do medalje  nije uspio doći Ivan Terihaj kojem se do pobjednikog postolja preperiječio domaći favorit. Ivan je dobro odradio meč, ali nije uspio na svoju stranu zadobiti i povjerenje djelitelja pravde tj.suce.