SVJETSKI KAMP UMAG 2016

ISKRA SREBRNA NA SVJETSKOM KUPU U UMAGU

U Umagu se od 27.lipnja do 04. srpnja održavala jedna zaista lijepa sportska priča u karateu, Svjetski karate kamp i kup za uzrast od 10 do 21 godinu u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) i Hravtskog karate saveza.

Na kampu je sudjelovalo nešto preko 900 vježbača i preko 1300 natjecatelja iz 56 zemalja svijeta s pet kontinenata, a među njima je treniralo i 17-ero mladih karateka Karate Kluba Samobor.

Treninzima su rukovodili bivši i sadašnji šampioni najvišeg svjetskog ranga: Rika Usami, aktualna svjetska prvakinja u katama iz Japana, Luca Valdesi, višestruki svjetski i europski prvak u katama iz Italije, Rafael Aghayev, aktualni svjestki i europski prvak iz Azerbajđana, Douglas Brose, aktualni svjetski prvak iz Brazila i Predrag Stojadinov, bivši svjetski i europski prvak iz Srbije.

Asistentice su im bile naše djevojke, aktualne seniorske viceprvakinje Europe, Ana-Marija Bujas Čelan, Ivona Tubić, Azra Saleš i naša samoborska šampionka Ana Lenard.

Nakon tri dana uživanja u treninzima i učenja novih karate poteza od najboljih održan je i Svjetski kup na kome je sudjelovalo desetero mladih Samoborki i Samoboraca.

Najveći uspjeh je ostvarila fenomenalna Iskra Majsec koja je do finala pomela svoju konkurenciju, ali je u finalu morala priznati mladoj Španjolki Garcia Lozano Paoli da je ovog puta spremnija i bolja.Iskra je nastupila u konkurenciji djevojčica 10-12 godina starosti.

U konkurenciji kata odlična je bila i Nika Jelen koja je za dlaku izgubila meč za broncu kategorije 12-14 godina te time osvojila odlično 5.mjesto ostvarivši četiri pobjede i dva poraza u konkureciji 38 mladih karatistica.

Jan Katanec je ostao na 7.mjestu /10 -12 godina/ s 3 pobjede i 2 poraza nakon što je pogriješio u izvedbi kate.Šteta za njega jer da je bio imalo koncentriraniji mogao je do daleko boljeg plasmana.

Vrlo blizu medalji bio je Ivan Terihaj u borbama /uzrast 13-14 godina do 40 kg/ koji je nakon izgubljenog polufinalnog meča od Rusa izgubio i repasažni meč od mladog Slovaka.Ivan je pokazao da ima visoku kvalitetu, ali je pokazao i sve svoje mane u psihološkom pogledu.

Vid Kralj Radulović je također bio nadomak medalji u konurenciji dječaka 10-12 godina, preko 45 kg.

Nakon neodlučenog meča 3:3 suci su ipak dodijelili pobjedu mladom Cipraninu. Vida posebno treba pohvaliti na izuzetnoj srčanosti koju je pokazivao u svojim mečevima.

Dino Šimunec je nakom pobjede u 1. kolu protiv Čeha odustao od daljnjeg natjecanja radi bolova u koljenu. Šteta za njega jer bi zasigurno dogurao do visokog plasmana da se mogao dalje  boriti.

Mislav Blažeković, Borna Šunjić, Sven Jakovina i Petar Jednar ovog puta  nisu imali sreće te su ispali već na samo startu u prvom kolu.

Na kraju svi polaznici WKF karate kampa iz Karate kluba Samobor sa svojim trenerima Davorom Mrzakom i Darkom Šimuncem su se sretni i s puno emocija vratili u voljeni Samobor gdje čekaju početak fizičkih priprema koje započinju 18.srpnja na vanjskim terenima šume Anindol i u Fitness klubu Samobor.