TEST novost slika

SAMOBORSKI KARATISTI USPJEŠNI

NA ZAGREB FESTU

U Dvorani 2 Doma sportova ove subote je održan 14. po redu Zagreb karate fest. Natjecanje koje je najpoznatije po velikom pozivnom turniru ponajboljih svjetskih karatašica. U svojoj uvertiri svake godine ima i natjecanje za najmlađe karatiste, za one pred kojima je možda i nastup na olimpijskim igrama u dalekoj budućnosti.
Natjecanje je okupilo blizu 300 natjecatelja iz 30 tak klubova.
Samoborski klub natjecanje je iskoristio za stjecanje dragocjenog iskustva za svoje najmlađe natjecatelje.Tako je bilo i onih koji su po prvi puta nastupili na karate natjecanju.
Najuspješniji  od boraca je bio Roko Cirnski osvojivši zlatno odličje u kategoriji učenika -30kg. Roku je to bio prvi nastup uopće i zato je ovo zlato za veliku pohvalu.

Najuspješniji je u katama bio Roko Vuksanović osvojivši zlato u konkurenciji ml.učenika te ekipa učenica u sastavu Čuljak,Fauković i Novak.
Srebrna odličja osvojili su Neno Filipić  (učenici -46kg), i Lena Duraković (učenice -40kg),Mia Fauković (kate učenice), kata ekipa ml.učenica (Szel, Mandić,Blažević),kata ekipa ml.učenika ( Mešin,Lučić,Jaklenec).
Sven Naglić, kojem je ovo također bio prvi nastup u borbama osvojio je 3. mjesto u kategoriji ml. učenika -32kg. Broncu su također osvojili i Jan Henč (učenici -38kg), Mihovil Srebren (učenici -42kg), Sven Jakovina (učenici -42kg) i Mia Fauković (učenice -32kg), Nina Šunjić (kate cicibanke), Patrik Peld (kate cicibani),Lovre Mešin (kate ml.učenici),Roko Čuljak(kate ml.učenici),Eva Novak (kate učenice).