ZAGREB KUP 2016

                                      SEDAM MEDALJA U VITRINAMA KK SAMOBOR

 

 

U subotu 10. rujna Zagrebački karate savez organizirao je u poznatoj zagrebačkoj sportskoj dvorani Kutija šibica 5. po redu međunarodni turnir pod nazivom Zagreb kup.

Turnir iz godine u godinu raste kvalitetom i brojem sportaša te postaje respektabilan karate događaj u široj regiji.

U Zagrebu se ove godine okupilo 845 natjecatelja iz 12 zemalja Europe.

Bio je to prvi po redu turnir na početku nove sezone na kome su nastupili natjecatelji Karate kluba Samobor koji su u vrlo jakoj konkurenciji došli do sedam odličja: 3 srebra i 4 bronce.

Bilo je vidljivo da su natjecatelji kluba koji su nastupili daleko od forme što je i razumljivo s obzirom da se mjesec i pola radilo isključivo na fizičkoj pripremi, a u borilačku dvoranu se ušlo tek prije nekoliko dana.

Unatoč tome u Kutiji šibica Karate Klub Samobor je ostvario solidne rezultate.

Najbolji su bili Ivan Terihaj koji je osvojio srebro u konkurenciji borbi mlađih kadeta do 41 kg te Paula Šogorić sa osvojenim srebrnom medaljom u konkurenciji mlađih kadetkinja preko 55 kg. Mlađoj učenici Tii Blažević također je pripalo srebro u konkurenciji kata.

Brončana odličja su izborili Iskra Majsec (kate učenice), Dario Szel (borbe mlađi kadeti do 45 kg), Jurica Runtas (borbe mlađi kadeti preko 57 kg) te Kaja Budić (mlađe seniorke preko 68 kg).

Naredne subote mlade snage Karate kluba Samobor putuju u Karlovac na tradicionalni međunarodni turnir Karlovac open.