TEST novost slika

Župan primio karatisticu Anu Lenard

Župan Stjepan Kožić primio je, te prigodno nagradio, karatisticu Anu Lenard. Hrvatska reprezentativka, članica Karate kluba Samobor, je na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Francuskoj osvojila srebrnu medalju u ekipnoj i brončanu u pojedinačnoj konkurenciji.

„Svaki puta kada se vratim s nekog turnira kažem: „bio je najteži“. Ali ovo prvenstvo, zaista, bilo je dosad najteže, posebno ekipni mečevi. Susrela sam se i sa svjetskom i s europskom prvakinjom, tako da do medalje, stvarno, nije bilo lako doći“, komentirala je Ana. Zahvalila je Županiji na podršci, posebno financijskoj, koja omogućuje njezine nastupe na turnirima.

„Potpora nam je izuzetno bitna, jer bez odlaska na natjecanja, bez mogućnosti da se natječemo s najboljim sportašicama, nećemo napredovati. Natjecanja su sve teža i teža“, dodala je Ana, za koju će vrhunac ovogodišnje sezone biti nastup na Svjetskom prvenstvu, u listopadu u Austriji.

Anin trener Davor Mrzak zahvalio je Županiji što cijeni rad sportaša, što im financijski pomaže. „Ana puno trenira i od nje svi puno očekujemo. No, moramo znati da su rezultati koje postiže i „izvan našeg dometa“. Usporedbe radi, kada se pripremamo za turnire podatke o protivnicama tražimo po Internetu, analiziramo ih i slažemo taktiku, a primjerice Turci, u svome Savezu, imaju sedam zaposlenih analitičara, koji idu po natjecanjima, prate protivnike, analiziraju njihove dobre i loše strane. Ipak, uspijevamo i njima konkurirati“, rekao je Mrzak.

Župan je, uz podsjećanje na izdvajanja za sport, ove godine preko 6,5 milijuna kuna, rekao da su sportaši ponos županije, uzor mladima. „Za Anu smo još 2006. godine govorili da je naša najperspektivnija sportašica, što je osvajanjem medalja u proteklih deset godina i dokazala“, rekao je župan Kožić. Županija je Anu nagradila s 10.000 kuna.

Boris Makarun, zamjenik predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije za prijema rekao je da Anini uspjesi potvrđuju pravilo da novac uložen u sport nije bačen novac. „Dapače, to je najbolja prezentacija Zagrebačke županije, ali i Republike Hrvatske“, rekao je Makarun.