LUCIJI ZLATO NA TROFEJU BEOGRADA

LUCIJA GEČEVIĆ IZBORILA SVJETSKO PRVENSTVO NA TENERIFIMA

Lucija zlatna, Dino srebrni na prestižnom turniru

 

U nedjelju 08.listopada Beogradski karate savez i Karate federacija Srbije ugostili su u sporskoj dvorani Pionir 1045 sportašica i sportaša iz 12 zemalja (Rusija , Francuska, Bugarska, Kanada, Slovenija, Makedonija, BiH, Crna Gora, Mađarska, Slovačka,Srbija i Hrvatska).

Turnir je bio iznimno kvalitetan jer je velikom broju sudionika poslužio kao posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore  koje će se održati od 25. do 29. 10. na Tenerifima.

U Beogradu je nastupila i kadetsko-juniorska selekcija Hrvatske koja je osvojila 3 zlatne, 4 srebrne i 7 brončanih medalja te potvrdila da Hrvatska ima talentiranu i dobru generaciju mladih karateka.

Lucija Gečević je u konkurenciji juniorki – kate nastupila s ciljem da se ubaci na popis selekcije koja će nastupiti  na SP jer je do tada imala izjednačen bodovni skor s konkurenticom iz Virovitice. Na njenu sreću i sreću matičnog kluba, Karate kluba Samobor imala je odličan nastup te je u konačnici osvojila prvo mjesto i zlatno odličje. Tim rezultatom je čekirala svoju kartu za Tenerife te joj sada preostaje da do odlaska na Svjetsko prvenstvo još za nijansu podigne formu kako bi imala što zapaženiji nastup na najvećoj svjetskoj karate smotri.

Drugi samoborski reprezentativac Dino Šimunec je u konkurenciji kadeta do 52 kg imao odličan nastup te je do finala pobjedničkim nizom te skorom bodova od 21:1 deklasirao sve svoje suparnike. U finalu ga je tijesno pobijedio BiH reprezentativac ( 2:1) koji je godinu i pol dana stariji i iskusniji te spada u sam svjetski vrh. Dino je u toj borbi pokazao za nema nepobjedivih protivnika te da hrvatski karate na njega može itekako računati te da je spreman za najveće uspjehe iako je tek ušao u kadetski uzrast.

Do odlaska na Tenerife naši reprezentativci će odraditi sedmodnevne završne pripreme u Malom Lošinju( borci) te u Daruvarskim toplicama (kataši).