SAMOBORCI NAJBOLJI U HRVATSKOJ

KARATE KLUB SAMOBOR USPJEŠNO PROTUTNJAO

KROZ PRIMORSKU BURU

 

Osvojena 3 zlata, 2 srebra i 2 bronce na prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore

 

Kada se na prvenstvu Hrvatske osvoji 7 medalja, a od toga čak tri zlatne, onda se  itekako ima razloga za slavlje. Naročito što su osvajači zlatnih medalja ostvarili plasman na Europsko prvenstvo koje će se održati u Rusiji u olimpijskom centru  u Sočiju od 08 do 11.veljače 2018.g.

Samoborski junaci vikenda na prvenstvu Hrvatske su svakako zlatni kadeti ( Mislav Blažeković, Dino Šimunec i Jurica Runtas), ali i svi ostali  s obzirom da nije bilo u Čavlima slabe karike u redovima Karate kluba Samobor.

Na najbolji način prvenstvo Hrvatske su otvorili Dino Šimunec i Dario Szel (kadeti, kategorija do 57 kg) koji su bez većih poteškoća porazili sve svoje suparnike do finala te time realizirali prognoze trenera da u toj kategoriji imamo samoborsko finale na prvenstvu Hrvatske. Ovog puta u finalnom meču  je za dlaku bio bolji Dino koji je osvajanjem prvog mjesta osigurao mjesto u reprezentaciji te će zastupati Hrvatsku u dalekom Sočiju.

Za najugodnije iznenađenje dana pobrinuo se Mislav Blažeković (kadeti do 52 kg) koji je s četiri sigurne pobjede osvario svoj sportski san da postane član reprezentacije koja će predstavljati Hrvatsku na prvenstvu Europe. Mislav je zasluženo stao na pobjedničko postolje iako je  u ovoj kategoriji bilo nekoliko favorita za najvišu stepenicu, ali Mislav je dokazao da favoriti nisu nepobjedivi.

Jurica Runtas je slavio u konkurenciji kadeta do 70 kg te svojim srčanim borbama i taktički dobro vođenim borbama oduševio samoborski stožer. Jurica je iz dana u dan, iz tjedna u tjedan sve bolji i bolji te je svojim zalaganjem svakako zaslužio ovaj rezultat koji ga vodi u Soči na najveću smotru europskog karatea.

Pored Daria Szela srebrnim odličjem se može pohvaliti i ovog puta fenomenalna Paula Šogorić u konkurenciji kadetkinja preko 54 kg. Paula je nakon tri sjajne pobjede izgubila u finalu u produžecima borbe tzv.sudačkim preglasavanjem od brončane s nedavno završenog Svjetskog prvenstva, odlične Splićanke Petre Nuić.

Brončanim odličjima su se okitili Ian Baždar ( juniori do 76 kg) te Leonard Šogorić (mlađi seniori do 84 kg) kojima je nedostajalo malo mudrosti da se popnu na višu stepenicu postolja, iako su osvajanjem medalje na prvenstvu Hrvatske ostvarili značajan sportski rezultat.

Ovog puta su bez medalje ostali Magdalena Šuflaj koja je svoj meč izgubila nesretno u produžecima od kvalitetne suparnice te Petar Jednar koji se radi ozljede kasnije uključio u program priprema, a to se pokazalo ključnim na prvenstvu u Čavlima.