ISKRA I ANA ZLATNE U TRBOVLJU

ISKRA I ANA ZLATNE U TRBOVLJU

 

Protekle subote samoborski karatisti nastupili su na jednom od najstarijih europskih karate turnira, onom u Trbovlju. To je bio 45. po redu turnir u starom slobenskom rudarskom gradu Trbovlju.

Na jubilarni turnir domaćinima se odazvao 841 natjecatelj iz 14 država. Samoborci su nastupili sa 6 natjecatelja i osvojili su 5 medalja.
Natjecanje za Samoborce je odlično otvorila državna prvakinja Iskra Majsec u kategoriji kata učenica superiorno osvojivši zlatno odličje

Nakon nje na tatami je izašla najbolja samoborska sportašica Ana Lenard te je  uvjerljivo je slavila u kategoriji seniorki do 61 kg.

Odličan nastup imale su Maja Lenard i Silvia Buzaljko u kategoriji seniorki do 68 kg gdje su obje osvojile brončano odličje.

Na kraju je odlična Silvia Buzaljko osvojila broncu i u otvorenoj kategoriji čime je potvrdila svoju dobru formu za ekipno Prvenstvo Hrvatske.

U svakom slučaju ovaj turnir u Trbovlju poslužio je kao odlična provjera  forme pred  ekipno prvenstvo Hrvatske na kome će  samoborske samurajke  sudjelovati   sredinom mjeseca u Zagrebu.