ANA PETA U MAROKU

ANI LENARD ZA DLAKU ISPUSTILA MEDALJU U MAROKU

Proteklog vikenda je u marokanskom  Rabatu  održan četvrti ovogodišnji  turnir Premijer lige, najjačeg svjetskog  natjecanja u karateu.

Na turniru imaju pravo nastupa samo 64 karateka od kojih je 50 prvorangiranih na svjetskoj (WKF)  ranking listi.

Turnir je s pravom na glasu kao najače natjecanje ne svijetu jer na svjetskom prvenstvu pravo nastupa ima samo jedan sportaš iz pojedine države dok na ovom turniru bitan je ranking po bodovima. Na turniru je nastupila i naša Samoborka Ana Lenard.
Nakon slobodnog prvog kola Ana u drugom kolu pobjeđuje nadmoćno Marokanku Karchali Najlae rezultatom 5:1.

U trećem kolu je protiv Ukrajinke Anite Serogine (brončana s posljednjeg svjetskog i europskog prvenstva) odradila odličan taktički meč te na kraju i pobijedila rezultatom 1:0.

U četvrtini finala protiv Francuskinje Heurtault Leile Ana je nakon velikog  vodstva od čak 3:0 dopustila preokret te je u konačnici poražena rezultatom 3:4 radi nevjerojatnih taktičkih grešaka tijekom vođenja borbe.

Ulaskom Francuskinje u finale, Ana je dobila priliku u repasažu te u prvom meču pobjeđuje Njemicu Waurick.

U borbi za brončano odličje, unatoč velikoj Aninoj želji i odlučnosti, Tunižanka Hasnaoui pobjeđuje  rezultatom 3:5 te ostavlja samoborsku karatisticu na petom mjestu. Treba napomenuti da je reprezentativka Tunisa vrlo iskusna i kvalitetna , a u svojoj karijeri ima i naslov svjetske viceprvakinje.

U konačnici Ana Lenard  je u Rabatu pokazala da ulazi u dobru formu te s optimizmom možemo očekivati njen nastup na seniorskom prvenstvu Europe od 10. do 13. svibnja u Novom Sadu.