PET MEDALJA NA PRVENSTVU HRVATSKE U KATAMA

Osijek; Gradski vrt, 03.06.2018.

 

PET MEDALJA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

 U KATAMA ZA MLADE SAMOBORCE

 

U nedjelju, 03. lipnja, održano je u velikoj dvorani osječkog Gradskog vrta prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije od 6 do 14 godina starosti.

Mlade Samoborke i Samoborci i ove godine su ponovno pokazali hrvatskom karate puku da se u Samoboru radi kvalitetan karate pa su tako osvojili čak pet medalja: 4 srebrne i 1 brončana.

Da je bilo malo više sreće moglo se u Samobor doći s još ponekom medaljom, ali kako se radi o sportu gdje odlučuju nijanse mladi natjecatelji Karate kluba Samobor su izgubili u srazu za brončano odličje čak četiri puta pa su se na žalost morali zadovoljiti tzv.drvenim medaljama. Da su ta peta mjesta pretvorena u treća mjesta tj. brončane ,medalje ,ne bi bilo nezasluženo.

U konkurenciji cicibanki Melani Đukić ušla je u finale u kome je izgubila te na kraju osvojila odlično drugo mjesto. Melani je svoju medalju najavljivala na pripremnim turnirima prije državnog prvenstva tako da je njena medalja bila pomalo i priželjkivana i očekivana.

Drugo srebrno odličje osvojila je sjajna Iskra Majsec u konkurenciji mlađih kadetkinja čime je već treću godinu za redom u finalima državnog prvenstva. Četiri susreta Iskra je suvereno pobijedila s čistih 5:0, da bi u finalu pretrpjela poraz od  dvije godine starije i snažnije predstavnice Šenkovca koja je inače i aktualna kadetska prvakinja države. Iskra je svoj potencijal, ali i predani trening odlično naplatila u Osijeku.Treba spomenuti da je ona tek nedavno ušla u uzrast mlađih kadetkinja.

Srebrom su iznenadile i mlađe kadetkinje u sastavu Marija Čuljak, Kjara Dragozet i Iskra Majsec. Imale su odličan nastup i u potpunosti su zasluženo ušle u finale državnog prvenstva.

Četvrto srebro za KK Samobor osvojila je ekipa mlađih učenika u sastavu Andrija Vuksanović, Patrik Peld i Antonio Bašić čime su na mala vrata ušli u vrh hrvatskog dječjeg karatea.

Petu medalju brončanog sjaja osvojio je ciciban Andrija Vuksanović koji je na ovom prvenstvu nagovijestio svoju uspješnu sportsku karijeru. Andriji je falilo samo malo sportske sreće pa da i on uđe u finale.

Učenice (Karla Mandić, Simona Szel, Tia Blažević) ; učenici (Roko Čuljak, Roko Vuksanović, Lovre Mešin); mlađe učenice (Melani Đukić, Magdalena Bašić, Nina Šunjić), mlađe kadetkinje  2 (Karla Mandić, Simona Szel, Tia Blažević) su izgubile repasažni susret za brončano odličje te osvojile peto mjesto.

Svi ostali koji su nastupili su imali dobar nastup na ovom državnom prvenstvu, ali ovog puta nisu uspjeli doći do odličja te će svoju priliku morati potražiti na narednim natjecanjima.

Bio je to još jedan vrlo uspješan sportski nastup Karate kluba Samobor  koji nastavlja kvalitetnim radom i ulaganjima u mlađe uzrasne kategorije koji rezultiraju i ostvarenim značajnim sportskim rezultatima.