ZAJEDNIČKA

PET ZLATA ZA KARATEKE SAMOBORA U SLAVONSKOM BRODU

ZAJEDNIČKA

Protekle  nedjelje je u gradskoj sportskoj dvorani „Vijuš“ Karate klub Slavonski Brod ugostio 605 karateka iz 63 klubova Austrije, Slovačke, Srbije, BiH i Hrvatske koji su nastupili  na 25. tradicionalnom memorijalnom turniru.

Samoborski karatisti su nastupili s devetero  svojih natjecatelja koji su se vratili u Samobor s čak 10 medalja: 5 zlatnih, 2 srebrne i 3 brončane.

Dvostruku titulu prvaka se može pohvaliti Jakov Fember koji je bio najbolji u konkurenciji juniora do 55 kg, ali također i u konkurenciji seniora do 60 kg.

S dva zlata je briljirao i Jurica Runtas pobijedivši u konkurenciji kadeta preko 70 kg te i u juiorskoj kategoriji do 76 kg.

Zlatom se okitio i Dino Šimunec pobijedivši sve svoje suparnike u konkurenciji kadeta do 70 kg.

Posebne pohvale idu prema Dariu Svetiću koji je u otvorenoj kategoriji seniora bio viceprvak, a u težinskoj kategoriji do 75 kg je osvojio broncu. Bio je to odličan nastup veterana koji je očitao lekciju mladim karate snagama.

Drugo mjesto osvojio je i Ivan Terihaj u kategoriji juniora do 61 kg, nakon diskvalifikacije u kadetskoj konkurenciji.

Ian Baždar se u seniorskoj kategoriji do 84 kg morao zadovoljitio broncom , kao i Paula Šogorić kod juniorki preko 59 kg.

U svakom slučaju ovaj kvalitetan turnir poslužio je kao potvrda dobre fome i  dobra najava za prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i ml.seniore koje će se održati 17. i 18. studenoga u Čavlima pored Rijeke.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *