ZAJEDNIČKA S TRENEROM

ANA LENARD PRVAKINJA HRVATSKE

ZAJEDNIČKA S TRENEROM

Sportska dvorana Ekonomskog fakulteta

23.02.2019., Zagreb

U subotu 23. veljače je u Zagrebu u sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za seniore. Najbolje hrvatske karateke bili su i ovog puta pod iznimno velikim pritiskom jer im je državno prvenstvo ujedno i izborni turnir za predstojeće prvenstvo Europe koje se od 28.do 31. 03. održava u španjolskoj Guadalajari.

Unatoč tome prikazan je vrhunski karate i prvaci Hrvatske su postali zaista oni najbolji te će na prvenstvu Europe „Lijepu našu“ zastupati najbolja moguća reprezentacija. Karate klub Samobor je i u ovoj paklenoj konkurenciji  uspio ostvariti vrhunske rezultate te je s jednim zlatom i srebrom bio po uspješnosti trećeplasirani klub.

Silvia Buzaljko je u kategoriji do  68 kg uspjela ponoviti prošlogodišnji rezultat ušavši u finale najbrojnije ženske kategorije. Odradila je Silvija sve mečeve vrlo mudro, taktički zrelo, ali joj je u finalu ipak nedostajalo više sreće i samopouzdanja kako bi se domogla pobjede.Postati viceprvak države u karateu nije nimalo lagano tako da je ovaj Silvijin rezultat vrijedan svake pohvale.

ANA NA POSTOLJU

Ana Lenard je ovog puta bila izuzetno dominantna i motivirana što govori i zbir  bodova na kraju natjecanja, 18:0. Nitko na njoj nije uspio napraviti niti jedan bod u sva četiri meča. U finalu je imala vrlo kvalitetnu suparnicu iz Rijekle, kolegicu iz reprezentacije, koja ju je pobijedila prošle godine no ovog puta Ana je odabrala taktiku koja ju je dovela do sigurne pobjede. Pokazala je Ana na ovom prvenstvu države svoju pravu vrijednost i kvalitetu te najavila dobar nastup na seniorskom prvenstvu Europe.

Treba spomenuti i odličnog Daria Svetića koji je u kategoriji do 75 kg bio korak do medalje na kraju osvojivši 5.mjesto. Da je imao malo lakši ždrijeb Dario bi se sigurno popeo na pobjedničko postolje.

SILVIJA NA POSTOLJU

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *