KARATE KLUBU SAMOBOR SEDAM DRŽAVNIH MEDALJA

Magdalena i Paula

Proteklog vikenda se u sportskoj dvorani Bogumila Tonija  u Samoboru održalo prvenstvo Hrvatske za kadete,juniore i mlađe seniore u borbama koje je okupilo najveći potencijal hrvatskog karate sporta iz cijele države.

Osim visokog značaja koje je imalo ovo prvenstvo države to je ujedno bio i kvalifikacijsko natjecanje za prvenstvo Europe koje će se održati sredinom kolovoza u Finskoj (Tampere).

Karate Klub Samobor je zastupalo 12 karateka koji su u konačnici osvojili čak 7 medalja (2 zlata, 3 srebra i 2 bronce) te dva plasmana na prvenstvo Europe.

Ovo je za Karate klub Samobor do sada najuspješnije prvenstvo Hrvatske u ovom uzrastu što dovoljno govori o trenutnoj kvaliteti samoborskog karatea, ali i svjetloj budućnosti najtrofejnijeg samoborskog sporta.

Najuspješniji su bili  kadet Roko Cirnski (do 52  kg) i  junior Dino Šimunec ( do 76 kg) koji su briljirali te nadvisili svoju konkurenciju te zasluženo stali na najviše postolje, ali i sebi osigurali nastup na najvećem kontinentalnom prventvu koji se ove godine radi pandemije održava u neobičnom ljetnom terminu, što nije uobičajeno za dvoranske sportove.

Ivan Terihaj (juniori do 68 kg) je isto bio na najvišoj razini te je tek u finalu pod vrlo čudnim okolnostima izgubio od odličnog predstavnika Kastva. Ono što se događalo u finalnom meču na tatamiju vrlo teško je opisati riječima jer je nerazumljivo i samim karate stručnjacima.Ivan je spreman za najviše dosege u karateu.

Dario Szel  je imao fantastičan, do sada neviđen, nastup u konkurenciji (po prvi puta) mlađih seniora do 67 kg. Nevjerojatna greška, koja se događa jednom u tisuću borbi, ga je stajala prvog mjesta i samog odlaska u Finsku. Pri vodstvu od 5:4 u zadnjoj sekundi finalne borbe Darijev suparnik osvaja bod i pobjeđuje u već izgubljenoj borbi.

Srebrom se okitila te ponovila prošlogodišnji uspjeh i Magdalena Šuflaj koja ovog puta nije mogla više protiv europske medaljašice iz Rijeke i odlične seniorske reprezentativke Vukoje.

Oduševio je i mlađi senior Mislav Blažeković ( do 75 kg) koji je imao podužu natjecateljsku pauzu, ali je na ovom prvenstvu Hrvatske briljirao i pokazao sav svoj talenat i inteligenciju. Detalji su Mislava dijelili od finala, ali i brončano odlučje je izuzetno veliki uspjeh za prvi nastup u mlađim seniorima.

Brončano odličje osvojila je i Paula Šogorić (mlađe seniorke do 68 kg) koja na ovom natjecanju nije bila najspremnija radi niza nesretnih okolnosti s kojima se susretala. Paula je pokazala dobar karate i zaslužila je ovu medalju.

Nakon ovog velikog uspjeha samoborskih mladih boraca stručni stožer Karate kluba Samobor okreće se prema novim izazovima i spreman je daljnje visoke  sportske dosege.

Potrebno je reći da je organizacija ovog natjecanja protekla na jako visokoj razini, a organizatore i cjelokupni karate sport je došla podržati i ministrica turizma i sporta, gospođa Nikolina Brnjac.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *