Ana i Sadea s trenerom

SAMOBORSKI ŽENSKI TRIO NA SENIORSKOM PRVENSTVU EUROPE U POREČU

Ana i Sadea s trenerom

Nakon napornih priprema te nekoliko odrađenih konktrolnih natjecanja u nedjelju 16. svibnja put Poreča  krenula je seniorska karate reprezentacija Hrvatske koja će nastupiti na 56. europskom seniorskom prvenstvu.

U Poreču će sudjelovati 47 nacionalnih selekcija Europe koje će  na najjačem natjecanju starog kontinenta pokušati ući u krug zemalja koje će podijeliti odličja te na najbolji način prezentirati svoju državu.

Među izabranicima koji su osigurali svoj nastup u Poreču su i tri članice Karate kluba Samobor koje će se u nastupiti najelitnijem društvu karatistica Europe.

Ana Lenard će zastupati Hrvatsku u konkurenciji seniorki do 61 kg te pokušati doći do svoje četvrte pojedinačne medalje, ali isto i u sastavu borbene ekipe s obzirom da je Ana uvrštena i na popis reprezentacije za ekipni nastup.

U ekipnom dijelu osim Ane nastupiti će još Lucija Lesjak, Mia Greto Zorko i Lea Vukoja.

Sadea Bećirović svoju šansu je izborila u kategoriji do 68 kg i u Poreču će biti predstavnica Hrvatske samo u pojedinačnom nastupu. Sadei je ovo prilika za odličan rezultat , iako njeno vrijeme tek dolazi s obzirom da joj je tek 20 godina.

Treća samoborska predstavnica je katašica Lucija Gečević, aktualna državna viceprvakinja koja će nastupiti s kolegicama u ekipnom nastupu kata timova. S Lucijom su u timu još Ivana Raguž i Nika Jukić.

Djevojke će,  sigurni smo,  ostaviti srce na tatamiju u porečkoj Žatici  i sve učiniti da nas ponovno razvesele svojim odličnim borbama i pobjedama.

Svakako treba istaći da će se u Poreču održati i kongres Europske karate federacije na kojem bi predsjednik Hrvatskog karate saveza , naš Samoborac Davor Cipek trebao biti izabran na vrlo visoko dužnosničku poziciju te time ući u povijest samoborskog sporta.

Davor Cipek, Poreč

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *