TEST novost slika

VRHUNSKI NASTUP SAMOBORACA NA CROATIA OPENU

OSVOJENA 2 ZLATA, 2 SREBRA I 4 BRONCE

Riječki sportski centar Zamet ugostio je karateke 16. po redu Croatia opena u svim uzrasnim kategorijama koji je ove godine okupio 1610 sportašica i sportaša iz 19 zemalja Europe.

Seniorkama i seniorima je to bila jedna od posljednjih provjera forme pred prvenstvo svijeta koje se održava u Linzu od 27. do 30. listopada, dok je mlađim uzrasnim kategorijama turnir poslužio kao vrhunski trening u neophodnom natjecateljskom i sportskom razvoju.

U vrlo jakoj konkurenciji sportašice i sportaši iz Karate kluba Samobor ostvarili su visoka sportska dostignuća te ponovno dokazali međunarodnu vrijednost.

Prvog dana turnira  je Ana Lenard u konkurenciji seniorki do 61 kg s tri pobjede i jednim porazom osvojila brončano odličje i potvdila solidnu formu pred Linz. Preostaje još tri tjedna završnih priprema i Ana će u Linz na svjetsko prvenstvo otputovati potpuno spremna za najveće poduhvate.

Drugi dan turnira otvorili su „kataši“ na najbolji mogući način te s dva zlata i srebrom razveselili stručni stožer kluba.

Najprije je Nika Jelen u konkurenciji mlađih kadetkinja briljantnim izvedbama s četiri pobjede zasluženo stala na pobjedničko postolje.

Isto je uspjelo i mlađoj kolegici Iskri Majsec koja je svoju klasu još jednom potvrdila u konkurenciji učenica te stala na najviše postolje.

Korak do zlata došao je i Jan Katanec u konkurenciji učenika ušavši u finale , ali se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Srebrom je uspješan natjecateljski niz koji su započeli „kataši“ nastavio u borbama sve bolji i bolji  Jurica Runtas  u kategoriji mlađih kadeta preko 57 kg.

Broncama su se okitili i Paula Šogorić (mlađe kadetkinje preko 55 kg), Dino Šimunec (mlađi kadeti do 45 kg) i Jan Katanec (učenici do 45 kg).

U svakom slučaju bio je ovo jedan vrlo uspješan vikend za samoborski sport i Karate klub Samobor.