HUNGARY OPEN 2016

SAMOBORCI USPJEŠNI NA HUNGARIAN OPENU

U glavnom mađarskom gradu ovog vikenda gostovali su ponajbolji mladi karataši iz srednje Europe. Tradicionalan Hungarian open okupio je 720 natjecatelja iz 12 država. Mlade nade najuspješnijeg samoborskog sportskog kolektiva otputovale su u Budimpeštu sa velikim očekivanjima, ali i po potvrdu dobrog rada u proteklom periodu.
Osvojena su tri odličja ali po prikazanom struka u  karate klubu Samobor može biti itekako zadovoljna jer su mladi Samoborci pokazali veliku karate vrijednost i u međunarodnoj konkurenciji.
Pvu medalju brončanog sjaja osvojila je Nika Jelen u konkurenciji mlađih  kadetkinja u katama. Nika je imala četiri odlične izvedbe u kojima je samo u polufinalnom srazu morala priznati tijesan (2:3) poraz od austrijske predstavnice.

Paula Šogorić zaustavljena je tek u finalu kategorije mlađih kadetkinja preko 47 kg. Finalni meč je odradila ispod očekivanja očito sputana samim finalnim nastupom jer su protivnice u prva tri kola bile puno zahtjevnjie od suparnice u finalu.

Mislav Blažeković je nakon tri uvjerljive pobjede u finalnom meču izgubio sudačkim izglasavanjem sa 3:2 iako je imao vodstvo u regularnom dijelu meča sve do 5 sec do isteka vremena.Mislav je nastupiou konkurenciji mlađih kadeta do 40 kg.

Ostale Samoborke i Samoborci na žalost nisu imali sreće te su ostali bez medalje iako si imali vrlo dobar nastup.