ODLIČAN NASTUP NA CROATIA OPENU

ODLIČNI SAMOBORCI NA CROATIA OPENU

OSVOJENA 2 ZLATA, 2 SREBRA I 1 BRONCA

Riječki sportski centar Zamet ugostio je karateke 17. po redu Croatia opena u svim uzrasnim kategorijama koji je ove godine okupio 1729 sportašica i sportaša iz rekordnih 28 zemalja.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima je to bila jedna od posljednjih provjera forme pred prvenstvo svijeta koje se održava na Tenerifima od 25. do 29. listopada, dok je mlađim uzrasnim kategorijama turnir poslužio kao vrhunski trening u neophodnom natjecateljskom i sportskom razvoju.

U vrlo jakoj konkurenciji sportašice i sportaši iz Karate kluba Samobor ostvarili su visoka sportska dostignuća te ponovno dokazali međunarodnu vrijednost.

Prvog dana turnira  je Ana Lenard u konkurenciji seniorki do 61 kg s četiri pobjede stala na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja te najavila svoj povratak u vrh europskog i svjetskog karatea.

Kadet Dino Šimunec je u konkurenciji od čak 51 kadeta (do 52 kg) ubilježio 5 pobjeda, ali i pretrpio jedan tijesan poraz od bugarskog reprezentativca te u konačnici osvojio brončano odličje. Pokazao je odličnu formu te najavio da na svjetskom prvenstvu na Tenerifima zasigurno neće biti turista.

Drugi dan turnira uspješno je  otvorila srebrnom medaljom Iskra Majsec u katama (učenice) , da bi borci Roko Cirnski i Ivan Terihaj zaokružili cjelinu te povećali medaljaški skor Karate Kluba Samobor.

Roko iako relativno s malo staža u karate svijetu pokazuje vrhunski karate i pobjeđuje u konkurenciji učenika do 34 kg, a mlađi kadet Ivan (do 48 kg) superiorno ulazi u finale u kojem je neobjašnjivo loše odradio meč te time osvojio srebrnu medalju.

Uglavnom bio je to još jedan vrlo uspješan nastup samoborskog karatea na velikom i značajnom međunarodnom natjecanju.