TEST novost slika

ANA LENARD ODLIČNA SEDMA U DUBAIU

NA TURNIRU PREMIJER LIGE

Proteklog vikenda je u Dubaiu održan drugi ovogodišnji  turnir Premijer lige, najjačeg svjetskog  natjecanja u karateu. Na turniru imaju pravo nastupa samo 64 natjecatelja od kojih je 50 prvorangiranih na svjestkoj (WKF)  ranking listi.

Turnir je s pravom na glasu kao najače natjecanje ne svijetu jer na svjetskom prvenstvu pravo nastupa ima samo jedan sportaš iz pojedine države dok na ovom turniru bitan je ranking po bodovima. Na turniru je nastupila i naša Samoborka Ana Lenard.
Ana je nakon prošlotjednog osvajanja brončanog odličja u Guadalajari potvrdila dobru formu i u Dubaiu.

U prvom kolu pobijedila je Marokanku Erabi Zahru sa 6-4, u drugom kolu bila je bolja od Kamerunke Tchuako sudačkim preglasavanjem.

U trećem kolu zaustavljena je od aktualne europske prvakinje Preković iz Srbije rezultatom 4-0. Zbog plasmana srpkinje u finale Ana je stekla pravu nastupa u repasažu.

U prvom kolu je bila bolja od Makedonke Stefanovske 1-0 da bi u sljedećem kolu poražena od kasnije brončane Španjolke Ferer Garcie rezultatom 4-3.
Usprkos odličnom nastupu ostaje žal za još boljim plasmanom od osvojenog sedmog mjesta jer je Ana u Dubai bolesna otputovala i takva se borila. Prema viđenom i tako bolesna je pokazala da je sam svjetski vrh u svojoj kategoriji što je i nebrojeno puta do sada i pokazala.

U sljedećih nekoliko tjedana očekuje je jako „zgusnut“ raspored jer već prvog vikenda u ožujku na rasporedu je turnir Serije 1 u Salzburgu,  seniorsko Prvenstvo Hrvatske,  pa turniri Premijer lige u Roterdamu i Rabatu (Maroko), a sve kao uvertira u Prvenstvo Europe koje se održava početkom svibnja u Novom Sadu.
Prema viđenom do sada Ana Lenard je opet na najvišem nivou i s pravom se možemo nadati da će nas na turnirima koji slijede ponovo uveseljavati osvajanjem najviših plasmana.