IAN BAŽDAR

ODLIČAN POČETAK SEZONE ZA KARATE KLUB SAMOBOR – Osvojena 2 zlata, 1 srebro i 9 bronci

7. ZAGREB KARATE KUP

08.09. 2018, Kutija šibica

 

IAN BAŽDARNIKA JELENLUCIJA GEČEVIĆROKO CIRNSKIJURICA RUNTASJAKOV FEMBER

U subotu 08. rujna Zagrebački karate savez organizirao je u sportskoj dvorani Kutija šibica 7. po redu međunarodni turnir pod nazivom Zagreb karate kup.

Turnir je i ove godine  bio vrlo kvalitetan pa je svakom sportašu bilo vrlo teško doći do nekog od odličja.

U Zagrebu se okupilo 622 natjecatelja iz 10 zemalja Europe, a svakako je potrebno spomenuti i pohvaliti odličnu organizaciju.

Bio je to prvi po redu turnir na početku nove sezone na kome su nastupili natjecatelji Karate kluba Samobor koji su u vrlo jakoj konkurenciji došli do dvanaest odličja: 2 zlato,1 srebro i 9 bronci.

Ako se po jutru dan poznaje , ovi ostvareni rezultati u Kutiji šibica  su zalog optimizma za budućnost, a očekivanja stručnog vodstva i sportaša ionako nisu mala.

Mjesec i pol dana teških pripremnih treninga fizičke pripreme u ritmu dva treninga dnevno će svakako dati natjecateljima impuls u daljnjem napredku i postizanju visokih ciljeva. Nastup u Zagrebu bio je odličan iako se još nije ušlo u prave karate treninge tako da su natjecatelji još daleko od željene forme.

Šteta je što zbog ozljede nisu nastupili Magdalena Šuflaj i Dino Šimunec jer bi se zbir osvojenih odličja još podebljao.

Nitko od najecatelja koji su nastupili na turniru nije podbacio pa se svakako mora pohvaliti nastup svih njih petnaestero, iako nisu svi došli do željene medalje.

Treba spomenuti seniorski debi Iana Baždara i ulazak u finale kategorije do 75 kg te odličan nastup Ane Lenard koja je na žalost u polufinalu diskvalificirana zbog prejakog udarca, iako je izgedalo da se suparnica više uplašila nego što je realno primila jako udarac.

 

ZLATNE MEDALJE

Lucija Gečević juniorke kate

Jakov Fember,juniori do 55 kg

SREBRNA MEDALJA

Ian Baždar,seniori do 75 kg

BRONČANE MEDALJE

Ana Lenard, seniorke do 61 kg

Jurica Runtas ,juniori do 76 kg i kadeti plus 70 kg

Dario Szel,juniori do 61 kg i kadeti do 63 kg

Ivan Terihaj,kadeti do 63 kg

Roko Cirnski,ml.kadeti do 36 kg

Nika Jelen,kate kadetkinje i juniorke

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *