43293066_2204839043171575_8628253517120798720_n

LUCIJA GEČEVIĆ ZLATNA U BEOGRADU

43248192_2204838823171597_5682017874617565184_n

Beogradski karate savez i Karate federacija Srbije ugostili su u subotu sportskoj dvorani Ranko Žeravica sportašice i sportaše iz 11 europskih zemalja. Turnir je bio iznimno kvalitetan jer je velikom broju sudionika poslužio kao jedan od provjernih pred Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Madridu od 7. do 11. studenog.

U Beogradu je nastupila i seniorska selekcija Hrvatske, a u njezinom sastavu je bila i Ana Lenard koja je sa svojom ekipom posustala tek u finalu protiv domaće selekcije Srbije. Ana je bili najčvršća karika Hrvatica i u svim svojim ekipnim mečevima suvereno je pobijedila. U pojedinačnom nastupu izgubila je nepravedno od srpske šampionke Preković koja trenutno zauzima visoko osmo mjesto svjetske rang liste. Borba protiv Srpkinje je u regularnom dijelu završila neodlučeno pa je Ana izgubila tzv. sudačkim preglasavanjem. U repasažnim mečevima s lakoćom je došla do brončane medalje.

Najveći uspjeh samoborskog kluba ostvarila je Lucija Gečević u konkurenciji kata mlađih seniorki. Pobijedivši u četiri susreta osvojila je zlatno odličje. Uspjeh je tim veći kada se zna da je Srbija jedna od kvalitetnijih europskih kata država. Luciji je ovo bio i jedan od tri izborna turnira koja se boduju za nastup na prvenstvu Europe sljedeće godine u veljači u Danskoj čime je stekla znatnu prednost ispred svojih konkurentica.

Odličan je bio i kadet Dino Šimunec (do 70 kg) koji je odradio borbe karijere te navijestio sjajnu natjecateljsku sezonu. Do finala ga nitko nije mogao zaustaviti, ali su to zato učinili subjektivni domaći suci u finalu protiv domaćeg reprezentativca. Šteta da je Dino ostao na srebru jer je zaslužio zlato, ali je ipak najbitnije da mu se forma znatno diže pred državno prvenstvo.

Turnir karijere imala je i katašica Nika Jelen koje je s četiri pobjede i jednim porazom osvojila brončano odličje u konkurenciji kata za kadetkinje. Nika se pomalo diže u kvaliteti i ukoliko nastavi s upornim treninzima uskoro će se pretvoriti u pravu šampionku.

Korak do finala je bio i junior Jakov Fember (do 55 kg) koji je nakon tijesnog poraza tzv. sudačkim preglasavanjem izgubio polufinale od bugarskog prvaka, ali je u repasažu deklasirao domaćeg borca i osvojio brončano odličje.

Nastupili su još Silvija Buzaljko, Paula Šogorić, Ivan Terihaj i Jurica Runtas, ali su ovoga puta ostali bez zapaženijeg rezultata.

Nakon nastupa u Beogradu ekipu Karate Kluba Samobor 20. listopada očekuje nastup u Budimpešti na Otvorenom prvenstvu Mađarske.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *