JAKOV FEMBER

ZLATO, SREBRO I DVIJE BRONCE NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA KARATE KLUB SAMOBOR

JAKOV FEMBER IAN BAŽDAR

          Čavle; 17-18.11.2018.

Proteklog vikenda se u Čavlima pored Rijeke održalo prvenstvo Hrvatske za kadete,juniore i mlađe seniore u borbama koje je okupilo najbolje mlade karateke Hrvatske.

Karate Klub Samobor je zastupalo 10 karateka koji su u konačnici osvojili 4 medalje (1 zlato, 1 srebro i 2 bronce) te dva peta mjesta i jedno sedmo mjesto.

Da je bilo malo više sreće rezultati su mogli biti daleko povoljniji za samoborski klub, ali i ovako je Karate Klub Samobor zauzeo visoko mjesto na ljestvici uspješnosti hrvatskih karate klubova.

Najuspješniji je bio junior Jakov Fember koji je u kategoriji do 55 kg stigao do zlata te samim time i osigurao nastup na prvenstvu Europe u Danskoj (veljača 2019.g,).

Srebnu medalju je osvojio mlađi senior Ian Baždar (do 84 kg) koji je odličnim borbama u eliminacijama zaslužio finale, ali je u njemu sagorio te je tako ostao na drugom mjestu.

Tik do finala je ostao Dino Šimunec (kadeti do 70 kg) koji je zaista imao lošu sreću, ali  i suđenje te je osvojio broncu, ali time i ostao bez očekivanog plasmana u Dansku na prvenstvo Europe.

Odličan turnir je odradio Igor Beketić Katanec u konkurenciji mlađih seniora preko 84 kg te razveselio stručni stožer Karate kluba Samobor osvojivši brončanu medalju.

Svoje polufinalne borbe su izgubili Dario Szel i Ivan Terihaj (kadeti do 63 kg) koji su nakon razočaravajućeg polufinalnog poraza potonuli i u borbi za broncu.Svakako treba spomenuti da je Dario skinuo gips s ruke  deset dana prije prvenstva što mu je itekako bila otežavajuća okolnost za postizanje boljeg rezultata.Sedmo mjesto u konkurenciji juniora do 76 kg osvojio je Petar Jednar. Ovog puta su bez sreće bili Paula Šogorić,Magdalena Šuflaj i Jurica Runtas.

IGOR BEKETIĆ KATANEC DINO ŠIMUNEC

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *