Lucija Gečević

Nika Jelen i Lucija Gečević brončane u Budimpešti

Nika Jelen

Proteklog vikenda je u glavnom gradu Mađarske održan 22. po redu „Budapest open“ u karateu koji je okupio 1875 sportaša iz čak 36 država svijeta.

Za Hrvatice i Hrvate ovo je bio jedan od četiri turnira koji će odrediti popis reprezentacije Hrvatske za Svjetsko prvenstvo kadeta, juniora i mlađih seniora (Santiago De Chile (23-27.10.2019.)

Većina pridošlih reprezentacija je u Budimpešti provjeravala svoje reprezentativce za nadolazeće prvenstvo Svijeta ili im je kao i Hrvatima to bio jedan od kvalifikacijskih turnira, a da bi se osvojila medalja trebalo je ostvariti od 4 do 6 pobjeda, ovisno o kategoriji.

Prvog dana turnira su samoborske katašice, juniorka Nika Jelen i mlađa seniorka Lucija Gečević imale odličan nastup te su s četiri pobjede i jednim porazom osvojile brončane medalje. Cure su pokazale svoju izvrsnost jer u takvoj kvalitetnoj konkurenciji stati na pobjedničko postolje mogu samo najbolji.

Lucija Gečević

U jakoj konkurenciji nastupili su i borci koji na žalost nisu uspjeli doći do medalje, ali su bez obzira na to imali odličan nastup. Najdalje su prošli Paula Šogorić (3 pobjede) , Dino Šimunec i Ivan Terihaj (2 pobjede).

Treba istaći da je u Budimpešti Dino zacementirao svoj plasman na Svjetsko prvenstvo (juniori do 68 kg) s obzirom da nitko od njegovih konkurenata nije ostvario bolji plasman.

U planu i programu je ostao još jedan izborni turnir ( Croatia open, Rijeka ) koji će se održati za tri tjedna pa će ostali svoj put prema Čileu tražiti u Rijeci.

Najveće šanse za plasman u Čile imaju Ivan Terihaj ( kadeti do 70 kg) i Jakov Fember (juniori do 61kg) kojima želimo puno sportske sreće.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *