Dino Santiago 1

DINO NA KORAK DO SVJETSKE MEDALJE

Dino Santiago 2

Prvenstvo  svijeta u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u dalekom glavnom gradu Čilea biti će upamćeno  po velikim neredima i prosvjedima stanovništva prema predsjedniku i vodstvu države , ali i po postignutim odličnim rezultatima hrvatkih mladih karateka.

Uz zlatnu medalju mlađe seniorke Lucije Lesjak i brončane medalje kadetkinje Laure Lisac, Santiago je bio i uspješan za juniorkog reprezentativca  Karate kluba Samobor Dinu Šimunca koji je u kategoriji do 68 kg bio nadomak medalji.

Za to mu je nedostajalo malo sportske sreće, ali i korektnijeg suđenja od strane sudačkog zbora.

Nakon slobodnog prvog kola Dino je u eliminacijama pobijedio predstavnika Novog Zelanda i Kuwajta, a onda je u četvrtini finala naletio na vrlo dobrog Rusa Gretskia koji ga je i pobijedio. U polufinalnom meču Rus pobjeđuje prvog sa svjetske rang liste, Jordanca Masarweha čime je otvorio mogućnost Samoborcu da se dočepa bronce kroz repasaž.

U prvom repasažnom meču protiv Kosovara Betima Maliqia Dino odlično odrađuje meč, ali ipak nezasluženo gubi rezultatom 2:1. Naknadnim pregledom snimke borbe bilo je i više nego očito da su suci pogriješili te da iz tog meča nije izašao realno zasluženi pobjednik. Tim porazom Dino se morao oprostiti od mogućnosti da u direktoj borbi s Jordancem dođe do željene svjetske medalje.

Na kraju je i osvojeno sedmo mjesto veliki uspjeh i rezultat vrijedan pamćenja, ali ostao je gorak okus u ustima s obzirom da je u Santiagu Dino bio dobar i spreman za više od 7.mjesta.

U Santiagu je svjestki prvak u ovoj kategoriji postao Crnogorac Bojan Bošković koji je od Dine glatko izgubio na nedavno održanom Croatia openu u Rijeci. Inače je Bojan najbolji crnogorski mladi sportaš,  a poznato je i da se profesionalno bavi karateom.

Potrebno je spomenuti da je samoborski reprezentativac tek krajem kolovoza ove godine ušao u juniorski uzrast pa će  imati još dvije godine priliku za osvanje neke od „većih“ medalja za Samobor i Hrvatsku.

Dino Santiago 1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *