RAZDRAGANI SAMOBORCI

JUNIORI EKIPNI PRVACI HRVATSKE, SAMOBORU NAJVIŠE MEDALJA

RAZDRAGANI SAMOBORCI

U nedjelju u novoj školskoj sportskoj dvorani Srednje škole u Jelkovcu održano je ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u borbama te  prvenstvo Hrvatske u katama za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora.

Nakon vrhunskih rezultata na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske  samoborska karate mladost je briljirala i na ekipnom prvenstvu Hrvatske na kome su bili najuspješniji klubte potvrdili svoju dominaciju.

Briljantni juniori Samobora su nastupili u dvije ekipe te su na kraju obje osvojile državnu  medalju.

Ekipa u sastavu Dario Szel, Dario Gluhinić i Dino Šimunec je dominirala te je s tri ostvarene pobjede zauzela prvo mjesto i naslov prvaka Hrvatske.

Broncom se okitila druga juniorska ekipa u sastavu Mislav Blažeković, Jakov Fember i Ivan Terihaj, a samo sportska nesreća ih je udaljila od ulaska u finale.

Kadetska muška ekipa u sastavu Vid Kralj Radulović, Ivan Terihaj, Ivan Niko Prusina i Patrik Jednar je prema očekivanjima ušla u finale gdje na čudan način gube meč od predstavnika iz Čakovca. Ostao je zbog poraza gorak okus u ustima, ali su dečki pokazali karakter i veliko junačko srce.

Brončane su u Jelkovcu bile i juniorke u sastavu Paula Šogorić, Mia Greta Zorko i Magdalena Šuflaj, te su cure kao i kadeti trebale biti stepenicu više u plasmanu.

Za uspješan sportski dan pobrinule su se i katašice Lucija Gečević i Nika Jelen koje su u konkurenciji mlađih kadetkinja osvojile srebro,odnosno broncu te time zaokružili fenomenalan skor osvojenih državnih medalja u 2019.g na čak 22.

Do kraja godine Karate klub Samobor još očekuju dva velika natjecanja. Jedno je na rasporedu već ovaj vikend kada će nastupiti na prvenstvu Balkana u Brežicama, a onda se idući vikend putuje u Veneciju na Svjetsku ligu za mlade gdje će nastupiti u najjačoj svjetskoj konkurenciji kadeta i juniora. Do sada je za natjecanje u Veneciji  prijavljeno nevjerojatnih 3180 sportaša iz 65 država svijeta, a prijave su otvorene još tjedan dana.

EKIPE JUNIORA NA POSTOLJU

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *