JAKOV I DINO, 2020, Budimpešta

SAMOBORCI BEZ MEDALJE NA PRVENSTVU EUROPE

JAKOV I DINO, 2020, Budimpešta

Budimpešta; 07.-09.02.2020.

U nedjelju 09. veljače  po podne završilo je 47.po redu prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore na kome je sudjelovao rekordan broj karateka, čak 1155 iz 52 europske države.

Na ovom prvenstvu Europe je Karate klub Samobor imao dva predstavnika , juniora Jakova Fembera i Dinu Šimunca.

Jakov je nastupio u kategoriji do 61 kg te je u drugom kolu (prvo kolo slobodan) naišao na odličnog Ukrajinca Hotsuliaka koji ga je pobijedio rezultatom 3:0, ali i povukao u repasaž jer je ušao u finale, a kasnije i postao prvak Europe. U prvom kolu repasaža Jakov gubi od Čeha Krisala 2:0  čime je završio svoj nastup na europskom smotri najboljih karateka. Jakov je na ovom prvenstvu pokazao veliko srce i htijenje i pitanje je dana kada će uspjeti ostvariti značajniji rezultat jer vidno napreduje u kvaliteti.

Velika očekivanja i nada za osvajanjem medalje bili su usmjereni prema  Dini koji je nastupio u kategoriji do 68 kg. Dino je kroz provjerne turnire, a naročito na Grand Prixu Croatia  prikazao  odličnu formu te se s razlogom očekivao dobar plasman u Budimpešti. Na žalost to se nije dogodilo, Ne može se  zanemariti da Dino radi viroze i zadobivene ozbiljne ozljede ligamanata koljena u polufinalu Grand Prixa nije mogao trenirati tjedan dana, a i posljednje treninge prije odlaska u Budimpeštu nije mogao odrađivati kvalitetno već sa 50 posto inteziteta. Ozljeda se sanirala do nastupa u Budimpešti, ali posljedice su se ipak morale osjetiti pa se I nije postigla očekivana i željena razina forme.

U prvom kolu Dino je nadvisio Bjelorusa Vasiukovicha rezultatom od čak 6:0,  a u drugom kolu još gore je prošao  Izraelac Abo Shan izgubivši od raspoloženog Samoborca rezultatom 7:0.

I kada su ga mnogi vidjeli u borbi za medalju Dino gubi u trećem kolu od vrlo nezgodnog Makedonca Svinarskog 1:0. Bio je to neizvjestan meč u kome ne bi bilo nezasluženo da je pobijedio i Dino jer je imao neke akcije gdje su suci trebali dosuditi bodove. Makedonac je u narednom meču nepažnjom neočekivano izgubio od  predstavnika Poljske te je time i prestala nada za samoborskog prvaka u mogućnost osvajanje medalje kroz repasaž.

U svakom slučaju Dino je imao odličan nastup unatoč svm problemima koji su ga pratili unazad tri tjedna. S obzirom da je tek pet mjeseci u uzrastu juniora i jedan je od najmlađih u toj europskoj eliti ne treba sumnjati da će  do narednog prvenstva Europe još dosta napredovati i “napadati” najviša europska i svjetska postolja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *