Sadea, Ana, Istanbul 2021

USPJEŠAN NASTUP U ISTANBULU NA PREMIER LIGI

 

Sadea, Ana, Istanbul 2021

Istanbul; 12 – 14.03.2021.

Istanbul je nakon nešto više od godinu dana pauze uzrokovane korona pandemijom bio domaćin najboljim svjetskom karatekama koje su u Tursku stigli kako bi nastupili na prvoj ovogodišnjoj WKF Premier ligi Svjetske karate federacije.

U Istanbulu je nastupilo 584 natjecatelja iz 72 države svijeta.

Među 72 države bila je i Hrvatska koja je u glavni turski grad poslala 14 svojih sportaša, 7 seniorki i 7 seniora.

Svoje mjesto na letu su pronašle  Ana Lenard i Sadea Bećirović,  a glavni cilj je bio odraditi što više jakih mečeva protiv najkvalitetnijh suparnica.

Ana je u svojoj težinskoj kategoriji do 61 kg nastupila iscrpljena s jakom trbušnom virozom radi koje je noć prije nastupa povraćala.

Unatoč svemu Ana je silno željela nastupiti te je u prvom kolu pobijedila predstavnicu Jordana Ali Rahaf rezultatom 2:0,  a istim rezultatom je pobijeđena i Ukrajinka Shostak.

U četvrtini finala protiv aktualne svjetske prvakinje Srpkinje Preković u Ani nije bilo dovoljno snage pa je usprkos želji tijesno poražena rezultatom 0:1.

Kako je srpska šampionka ušla u finale, Ana je dobila priliku da  u repasažu osigura broncu, ali to nije bilo realno s obzirom da ovako iscrpljena nije imala snage  te je izgubila od fizički odično pripremljene Slovakinje Suchankove.

Sadei Bećirović (kategorija do 68 kg) je ovo bio debi nastup u Premier ligi koji je dokazao visoki potencijal mlade hrvatske reprezentativke. U prvom kolu Sadea bez poteškoće pobjeđuje Italijanku Pecirep (3:0),  a u drugom kolu nakon rezultata 2:2 gubi meč, radi prednosti prvog boda, od Norvežanke Hilton. Šteta jer  je Sadea bila vrlo blizu pobjedi, a to bi značilo i ulazak u borbu za medalju.

U svakom slučaju nastupom u Istanbulu stručni stožer Karate Kluba  Samobor može se biti itekako zadovoljan,  a po povratku iz Istanbula nastavlja se raditi na podizanju sportske forme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *