DINO I DARIO

ODŠKRINUTA VRATA ČILEA U ČAKOVCU

DINO I DARIO IVAN TERIHAJ

Čakovec; 31.09.2019.

Usportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu održan je 23.po redu Međimurje open koji je ove godine okupio impozantan broj sportaša ( 1011) iz 15 zemalja. Dodatni značaj turniru dala je i  odluka Hrvatkog karate saveza da to bude jedan od četiri izborna turnira koji se boduju za odabir kadetske,juniorske i mlađe seniorske reprezentacije koja će krajem listopada nastupiti na Prvenstvu Svijeta u dalekom glavnom gradu Čilea,Santiagu de Chile.

U vrlo jakoj konkurenciji mlade nade Karate kluba Samobor dokazale su sebi i drugima da se upornost i naporan rad isplati te su u čakovečkoj dvorani ostvarili odlične rezultate.

Najbolji u svojim kategorijama bili su Ivan Terihaj (kadeti do 70 kg) te Dino Šimunec (juniori do 68 kg) koji su s četiri pobjede zasluženo stali na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Dečki su pokazali iznimnu kvalitetu i zrelost kakva krasi smo vrsne karateke.

Nikada bolji do sada nije bio Dario Szel koji je odradio turnir života i s tri impozantne pobjede protiv renomiranih suparnika ušao u finale kategorije juniora do 68 kg. U samoborskom finalu bolji je bio Dino. Dario je ovim drugim mjestom ostao u utrci za Čile.

ISKRA MAGDALENA

Odlična je bila i Magdalena Šuflaj (juniorke preko 59 kg) koja je s tri nadmoćne pobjede i jednim porazom osvojila brončano odličje i važne bodove u utrci za nastup u Čileu.

Medalju za Samobor osvojila je i katašica Iskra Majsec u konkurenciji mlađih kadetkinja koja je s drugim mjestom u Čakovcu potvrdila svoju međunarodnu vrijednost.

Vrlo blizu medalji je bio i Mislav Blažeković (juniori do 68 kg) koji je posustao tek u polufinalu protiv klupskog kolege Dine, a na žalost i u repasažnoj borbi za broncu.

Odlični su bili i ostaIi iz redova samoboskog kluba (Lucija Gečević, Nika Jelen,Paula Šogorić,Jakov Fember), ali ovog puta ipak ne dovoljno dobri da se popnu na pobjedničko postolje.

Prilika za nova sportska dokazivanja  biti će već naredne subote u Zagrebu na 8.Zagreb karate kupu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *