ISKRA MAJSEC

DINO VRLO BLIZU ČILEU, ISKRA ZLATNA

ISKRA MAJSEC DINO

Zagreb; 07.09.2019.

U popularnoj zagebačkoj sportskoj dvorani Kutija šibica održao se 8.Zagreb karate cup koji je okupio 720 natjecateljki i natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske i Slovačke.

Ovo je bio drugi po redu izborni turnir koji se boduju za odabir kadetske,juniorske i mlađe seniorske reprezentacije koja će od 23. od 27. listopada nastupiti na Prvenstvu Svijeta u Čile.

Najuspješniji je u Zagrebu bio Dino Šimunec koji je u svojoj juniorskoj kategoriji (do 68 kg) ponovio rezultat od prije tjedan dana te je stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.S četiri sigurne pobjede protiv jakih suparnika Dino je osigurao najveći broj bodova te se još više približio nastupu u Čileu.

U Kutiji šibica je odlična bila i Paula Šogorić (juniorke preko 59 kg) koja je “proradila” i ulaskom u finale naplatila svoj trud na treninzima. U finalnom ogledu je za dlaku izgubila meč od zagrebačke  kolegice.

Medaljama su se okitili i katašice NIka Jelen i Lucija Gečević koje su u konkurenciji mlađih kadetkinja podijelile treće mjesto.

Odlična je bila aktualna državna prvakinja Iskra Majsec koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja suvereno pobijedila četiri svoje suparnice te se okitila zlatnim odličjem.

Ostali na žalost ovog puta nisu uspjeli doći do pobjedničkog  postolja, a svoju priliku će morati potražiti već idućeg vikenda u Budimpešti na 22.Budapest openu koji će ove godine okupiti imponzantan broj sudionika (1891 sportaša) iz čak 36 država.

LUCIJA I NIKA PAULA ŠOGORIĆ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *