PH-RIJEKA-1.DAN-757-x-456

SAMOBORCI SA 6 MEDALJA U SAMOM VRHU HRVATSKOG KARATEA

Proteklog vikenda se u sportskoj dvorani Mladost u Rijeci održalo prvenstvo Hrvatske za kadete,juniore i mlađe seniore u borbama koje je okupilo najbolje mlade karateke Hrvatske.

Osim visokog značaja koje je imalo ovo prvenstvo države to je ujedno bio i prvi kvalifikacijski turnir za prvenstvo Europe koje će se održati početkom veljače u Budimpešti.

Karate Klub Samobor je zastupalo 11 karateka koji su u konačnici osvojili 6 medalja (3 zlata, 2 srebro i broncu) te tri peta mjesta.

Ovo je za Karate klub Samobor do sada najuspješnije prvenstvo Hrvatske u ovom uzrastu što dovoljno govori o trenutnoj kvaliteti samoborskog karatea, ali i svijetloj budućnosti najtrofejnijeg samoborskog sporta.

Najuspješniji su bili juniori Jakov Fember (do 61 kg) i Dino Šimunec ( do 68 kg) te kadet Ivan Terihaj ( do 70 kg) koji su briljirali te u potpunosti nadvisili konkurenciju. Pokazali su superiornost, tehničko taktičku zrelost i dominjaciju nad svojim suparnicima.

Dario Szel (juniori do 68 kg) je isto bio na najvišoj razini te je tek u finalu protiv klupskog kolege Dine bio za dlaku lošiji. Do finala je Dario nadmoćno pomeo konkurenciju.

Srebrom se okitio i Leonard Šogorić ( mlađi seniori preko 84 kg) koji je trenutno u HV-u gdje trasira svoj put u profesionalne postroje Hrvatske vojske. Odličnim nastupom uspio je osigurati finale i da je bio u malo boljem karate treningu mogao je i do zlata.

Njegova sestra Paula Šogorić u konkurenciji juniorki preko 59 kg je također briljirala i sekunde su je dijelile od finala o borbe za zlato. Ipak i brončana državna medalja je itekako veliki uspjeh za svakog sportaša.

Korak do medalje bila je mlada Mia Fauković ( kadetkinje do 47 kg) i Magdalena Šuflaj ( juniorke preko 59 kg) i Vid Kralj Radulović (kadeti do 70 kg) kojima je trebalo malo sportske sreće da se popnu na postolje.

Nastupio je još i Mislav Blažeković (juniori do 76 kg), ali ovog puta bez značajnijeg rezultata.

Nakon ovog velikog uspjeha samoborskih mladih boraca stručni stožer Karate kluba Samobor okreće se prema novim izazovima, a to su ekipna prvenstva Hrvatske, prvenstvo Balkana te sredinom prosinca Svjetska liga za mlade koja se održava u Veneciji. Time se i završava ovogodišnja natjecateljska sezona, a nastavak slijedi već sredinom siječnja sa Grand Prixom Croatia u Samoboru.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *