20200112_221453

ANA LENARD OBRANILA TITULU PRVAKINJE HRVATSKE

20200112_221453

U subotu 11.siječnja je u novoj lijepo uređenoj srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Jelkovcu održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske u karateu.
Ovo državno prvenstvo imalo je veliki značaj s obzirom da se bodovalo za odabir nacionalne selekcije koja će zadnjeg vikenda mjeseca ožujka nastupiti na prvenstvu Europe u Bakuu (Azerbajđan).

Prošlogodišnja državna prvakinja Hrvatske Ana Lenard obranila je titulu u svojoj kategoriji do 61 kg ostvarivši tri pobjede, a samim time je potvrdila plasman na prvenstvo Europe koje će se održati u Bakuu. Ana je unatoč velikom iskustvu bila pred ovim natjecanjem pod velikim pritiskom s obzirom da su njene mlađe konkurentice bile itekako zainteresirane u naumu da je “skinu“ sa trona. Kvaliteta je prevagnula te su se mlađe suparnice ipak morale pomiriti da je samoborska samurajka u ovom trenutku u ovoj kategoriji ipak najbolja seniorka Hrvatske.

Drugu medalju za KK Samobor donio je mladi Jakov Fember ( do 60 kg), aktualni juniorski prvak Hrvatske, koji je debitirao na seniorskom programu. Imao je Jakov odličan nastup u Jelkovcu i u potpunosti je zaslužio brončano odličje, ali i potvrio da ima odličnu perspektivu u seniorskom uzrastu.

Korak do medalje ostala je mlada Magdalena Šuflaj koja je također debitirala na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Kako je izgubila od kasnije finalistice, Magdalena je u repasažu izborila jednu pobjedu te jedan poraz što ju je na kraju svrstalo na odlično 5.mjesto kategorije do 68 kg. Njeno vrijeme tek dolazi te se od Magdalene u nastavku karijere očekuju odlični rezultati.

20200111_214222

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *