logo, 1(1)

PREKO DVIJE TISUĆE KARATEKA U SAMOBORU

logo, 1(1)

U Samoboru se će se 17. do 19. siječnja održati 29. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora.

Tehnički organizator je  Karate klub Samobor dok je suorganizator Grad Samobor te naravno  kao i svake godine do sada Hrvatski karate savez.
Sponzori i partneri ovog velebnog međunarodnog natjecanja su Funda, Anindol,Pride, Sportski objekti Samobor, Cambium Networks, Marmi Media, Vivatip, Središnji državni ured za šport i Hrvatska turistička zajednica.
Medijski pokrovitelji su Radio Samobor, CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Turnir se i ove godine održava u tri dana tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke,juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama te seniore open u borbama te seniorke i seniore u katama.

Nedjelja je natjecateljski dan predviđen za nastup mlađih uzrasnih kategorija u katama i borbama te kadete, juniore, mlađe seniore i sportaše sa zdrastvenim poteškoćama u katama.

U tri dana turnira na samoborskim tatamijima će nastupiti 2047 natjecateljki i natjecatelja iz 24 države (Hrvatska, Azerbajđan, Bjelorusija, Bugarska,Crna Gora,India,Češka, Moldavija, Rusija Slovačka, Italija, Mađarska,Pakistan,Turska,Srbija, Slovenija, BiH, Njemačka, Ukrajina, Izrael, Kosovo, Norveška, Makedonija, Danska,)

U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji u kojoj se dodjeljuje bogati nagradni fond prijavljeno je 46  natjecatelja, a među njima je i nekoliko velikih imena  iz svijeta svjetskog karatea. Najveće ime među njima je svakako hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić, aktualni prvak svijeta. Upravo on i brani titulu najboljeg sa prošlogodišnjeg izdanju Grand Prixa  kada je pobjedom osigurao nagradu od 2000 EUR-a.

braća kvesić pogled na tribine 2

Iznenađenja su dakako moguća i puno toga će ovisiti o trenutnoj formi i o raspoloživosti boraca na sam dan turnira.
Svi prijavljeni u open kategoriji itekako zaslužuju pozornost, a njihova kvaliteta je jamac da  sa sigurnošću možemo očekivati vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.
Najbolji u otvorenoj kategoriji će otići kući s 2000 EUR-a, drugoplasirani s 500 EUR-a i sedmodnevnim ljetovanjem u apartmanima Funda na Šolti, trećeplasirani s 500 EUR-a dok će četvrtoplasiranome pripasti 250 EUR-a.

Sve dobne i težinske kategorije su dobro popunjene tako da će biti vrlo teško doći do odličja na 29.Grand Prixu Croatia, a u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljeno je niz aktualnih medaljaša s najvećih karate smotri – svjetskih i europskih prvenstava.
Kadetima, juniorima i mlađim seniorima je ovaj turnir zadnja provjera pred prvenstvo Europe koje se održava u Budimpešti   od 06. do 09. veljače 2020.g.

Potrebno je svakako spomenuti da su u programu turnira osmu godinu za redom i sportaši s posebnim potrebama koji će nastupiti u katama u nedjelju u 12,30 sati.

natjecanje osoba s posebnim potrebama

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *