plaketa, dario

SVJETSKI PRVAK IVAN KVESIĆ UMIROVIO LEGENDARNOG SAMOBORCA DARIA SVETIĆA SVELETA

20200120_191209

Na samoborskom tatamiju sportske dvorane Samobor u sklopu svečanog otvaranja 29.Grand prix Croatia dogodilo se ono što bi si svaki sportaš poželio.

Klub organizator i domaćin velebnog karate turnira Karate klub Samobr organizirao je  spektakularni oproštaj od dugogodišnje aktivne natjecateljske karijere svom veteranu i najdugovječnijem natjecatelju DARIU SVETIĆU.

Dario je zlatnim slovima upisan u povijesne uspjehe samoborskog sporta kao jedini Samoborac i član samoborskog sportskog kluba koji je osvojio seniorsku europsku medalju.

Bilo je to davne 2004.godine u Moskvi kada je legendarni Svele stao na o postolje uz bok najvećih svjetskih karateka, danas još aktivnog Agayeva i tada nepobjedivog svjetskog borca Francuza Biamonia.

 DARIO I IVAN

Osvajao je Dario niz naslova državnog prvaka, bio je osvajač na stotine medalja širom svijeta,a više puta proglašavan najboljim sportašem grada Samobora i Zagrebačke županije. Cijelu svoju sportsku karijeru je Dario proveo u svom matičnom klubu , Karate klubu Samobor.

Svoju sportsku karijeru je započeo 1989.g., a natjecateljsku karijeru tri godine kasnije1992.godine, a 18.siječnja 2020.g. se od nje i službeno oprostio onako kako je to i zaslužio, revijalnim mečom protiv aktualnog svjetskog prvaka i hrvatskog reprezentativca Ivana Kvesića.

Prigodnu plaketu svom učeniku dodijelio je njegov trener i direktor kluba Darko Šimunec.

Dario hvala ti za sve što si učinio za Karate klub Samobor, za samoborski sport , za hrvatski karate sport, ali i za sport općenito.

20200120_191042

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *