ROKO CIRNSKI

ROKO SREBRNI , ISKRA I BORNA BRONČANI

ROKO CIRNSKI

Rijeka, Kantrida 17.-18.10.2020.

Usprkos pandemiji Covida Hrvatski karate savez je smogao snage i velikim angažmanom  uspio organizirati na najvišoj mogućoj razini prvenstvo Hrvatske u borbama za djecu mlađih uzrasta do 14 godina starosti.

Takva visoka  razina poštivanja epidemioloških mjera te sama organizacija natjecanja nije još viđena i teško će biti dostižna za druge sportove.

Natjecanje je održano u odlično uređenoj i za karate prilagođenoj atletskoj dvorani na Kantridi u dva dana, a  sudjelovalo je 488 mladih natjecatelja iz 57 klubova Hrvatske iz svih krajeva Lijepe naše.

I sami natjecatelji iz Karate kluba Samobor bili su vrlo uspješni te su osvojena tri odličja te četiri peta mjesta.

Najuspješniji je bio Roko Cirnski koji je osvojio srebro ( ml.kadeti do 48 kg), a samo neoprezan udarac u zadnjim sekundama borbe ga je udaljilo od zlata koje je zaslužio. Roko je imao sigurno vodstvo i kontrolu finalne borbe, ali  su pred kraj borbe suci procijenili jedan njegov udarac kao prejaki kontakt te ga diskvalificirali. Šteta za Roka jer je odlično radio i zaslužio zlato.

Iskra Majsec (mlađe kadekinje do 54 kg) je nakon dvije pobjede izgubila borbu u polufinalu na sličan način kao i Roko te se morala zadovoljiti pobjedom u repasažu za broncu čime je svojoj tituli prvakinje Hrvatske u katama nadodala ovu prvu državnu medalju i u borbama.

ISKRA MAJSEC

 

Borna Šunjić (mlađi kadeti do 52 kg) je također bio blizu finalu, ali je sudačkom preglasavanjem nakon neodlučenog rezultata u polufinalu ostao bez prilike osvajanja zlata te je osvojio brončano odličje. Ovo je Borni prva državna medalja i zaslužuje svaku pohvalu za svoj rad i sportski napredak.

Najviše nesreće imala je Ana Terihaj (mlađe kadetkinje preko 54 kg) kojoj je izmakla medalja u samoj zadnjoj sekundi borbe za medalju koju je odlično vodila prema pobjedi.

Vrlo blizu osvajanju odličja su bili i Jakov Udovčić, Nika Čabaj i Luka Kos koji su izgubili repasažni susret za broncu čime su osvojili peto mjesto.

S ove tri osvojene medalje Karate klub Samobor je trenutno na 15 osvojenih državnih odličja, a još preostaju prvenstva Hrvatske za kadete, juniore, mlađe seniore te ekipna prvenstva u borbama na kojima se očekuju najbolji rezultati jer su upravo ti uzrasti najkvalitetniji dio natjecateljske ekipe samoborskog kluba.

 

borna šunjić

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *