DINO ŠIMUNEC, juniori do 76 kg

IVAN TERIHAJ I DINO ŠIMUNEC JUNIORSKI PRVACI HRVATSKE

DINO ŠIMUNEC, juniori do 76 kg IVAN TERIHAJ, juniori do 68

Rijeka, sportska dvorana  Mladost,

Trsat  24.-25.10.2020.

Hrvatski karate savez je ponovno pokazao svoje organizacijske sposobnosti te je i u ovoj trenutno teškoj epidemiološkoj situaciji organizirao prvenstvo Hrvatske u borbama  za kadete, juniore i mlađe seniore.

Pod vrlo visokoj razini poštivanja epidemioloških mjera, gotovo besprijekorno je održano planirano prvenstvo Hrvatske na kome nije bilo poraženih te su svi sportaši, treneri, suci i dr. stručno  ospoblje u sustavu saveza pobijedili Covid.

Bez obzira na otežano djelovanje klubova kvaliteta karatea je bila jako visoka, čak na višoj razini od prošlogodišnje tako da sportašima nije bilo nimalo lagano doći do željene medalje s obzirom da je  poznato da je hrvatski karate sport u samom europskom vrhu.

Karate klub Samobor je i ove godine zadržao status kluba vrhunske sportske kvalitete te je  osvojeno čak šest medalja:   dva zlata, dva srebra i dvije bronce te tri peta mjesta.

Da nije bilo sportske nesreće u obliku  ozljeda i još nekih nepredviđenih situacija broj medalja bio bi i veći.

MAGDALENA ŠUFLAJ, U21 DO 68 JAKOV FEMBER, U21 do 60

Najuspješniji su u Rijeci bili juniori Ivan Terihaj (do 68 kg) i Dino Šimunec (do 76 kg)  koji su briljantnim načinom vođenja borbi zasluženo stali na najvišu stepenicu postolja. Oba samoborska državna prvaka su pokazali vrhunsku utreniranost te karate kojim se može napadati europsko i svjetsko odličje.

 

Korak do zlata su bili Magdalena Šuflaj ( mlađa seniorka do 68 kg) i Jakov Fember (mlađi seniori do 60 kg), ali su se na kraju morali zadovoljiti srebrnim odličjem. Uz malo više sreće mogli su biti i prvaci države.

 

Broncama su se okitili juniorka Paula Šogorić ( preko 59 kg) i kadet Borna Šunjić (do 52 kg) čime su dali obol još jednom velikom uspjehu samoborskog karatea.

 

Na tzv. drvenim medaljama ( peto mjesto) su ostali Mia Fauković (kadetkinje do 54 kg), Roko Cirnski (kadeti do 52 kg) , Vid Kralj Radulović (kadeti do 70 kg).

Za žaliti je što se u prvom meču prvenstva ozlijedio Jan Katanec koji je slovio za jednog od favorita osvajanja kadetske kategorije preko 70 kg.

 

Za dva tjedna je predviđeno prvenstvo Hrvatske u katama za kadete, juniore i mlađe seniore te ekipna prvenstva u borbama za kadete, juniore i seniore.

Karate klub Samobor bi se s tog natjecanja trebao vratiti s 5-6 osvojenih medalja, ali je samo natjecanje pod velikim  znakom upitnika radi sve gore epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

 

PAULA ŠOGORIĆ, juniorke preko 59 kg borna šunjić, KADETI DO 52

                                  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *