ana na postolju

KARATE KLUB SAMOBOR U VRHU SENIORSKOG KARATEA

ana , trener, sestra

Sportska dvorana Martinovka

18.-19.04.2021, Zagreb

U subotu i nedjelju 18. i 19. travnja 2021.g. je u Zagrebu u sportskoj dvorani Martinovka, pod visokim epidemiološkim mjerama sukladno uputstvima HZJZ-a,  održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za seniorke i seniore u katama i borbama.

Najbolje hrvatske karateke bili su i ovog puta pod iznimno velikim pritiskom jer im je državno prvenstvo bilo ključno izborno natjecanje za predstojeće prvenstvo Europe koje se od 19.do 23. 05. održava u Poreču. Unatoč tome prikazan je vrhunski karate i na kraju su se medaljama okitili oni najbolji te će u Poreču Hrvatsku prestavljati zaista najkvalitetnije karateke koje Hrvatska ima u ovom trenutku.

Karate klub Samobor je i u ovoj paklenoj konkurenciji ponovno  uspio ostvariti vrhunske rezultate te je zahvaljujući   osvojenim medaljama ostao u vrhu hrvatskog seniorskog karatea.

 

ana na postolju

Ana Lenard ( kategorija do 61 kg)  je bila izuzetno motivirana, ali i mudra te je svaki meč odradila taman onoliko koliko treba, kako njena pobjeda ne bi došla pod znak upitnika. Imala je Ana vrlo ozbiljne i „nabrušene“ protivnice, ali nijednoj  nije dopustila da je iznenade i skinu s trona. Poznato je da je najteže braniti naslov, a  Ani je to ponovno uspjelo. Naslovom prvakinje potvrdila je svoj nastup na prvenstvu Europe u Poreču.

Sadea Bećirović ( kategorija do 68 kg) je također bila na vrlo visokoj razini i u najbrojnijoj kategoriji suvereno pobjeđuje sve svoje mečeve te postaje državna prvakinja čime i sebi osigurava nastup na prvenstvu Europe u Poreču. Forma Sadee je u uzlaznoj putanji i do Poreča će biti spremna za ostvarenje visokih dometa.

 

DINO na postolju , seniorsko

Dino Šimunec (kategorija do 75 kg), aktualni juniorski prvak Hrvatske imao je svoj debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji te je sa svojih 17,5 godina pokazao da ga ćeka i uspješna seniorska karijera. Osvojio je brončanu medalju pokazavši odličnu formu tri tjedna prije državnog juniorskog prvenstva.

Lucija Gečević (kate pojedinačno) je prošlogodišnju državnu broncu na ovom prvenstvu pretvorila u srebro odličnim izvedbama kata. Lucija je standarno dobra i to su suci prepoznali.Lucija je nastupila i u konkurenciji kata ekipno za KK Hrvastki dragovoljac iz Zagreba te je s kolegicama iz tima osvojila zlatno odličje, a  cure su ovim zlatom osigurale  nastup na prvenstvu Europe u Poreču.

 

Lucija Gečević, seniorsko ph

Treba još spomenuti i posebno pohvaliti Ivana Terihaja (kategorija do 67 kg), Magdalenu Šuflaj (kategorija do 68 kg) i Niku Jelen (kate pojedinačno) koji su došli do borbe za broncu, ali na žalost za dlaku  istu izgubili te time osvojili 5. mjesto. Paula Šogorić (kategorija +68 kg) je jednu borbu pobijedila, ali na žalost drugu u dramatičnom meču izgubila te tako ostala bez boljeg plasmana.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *